Oma's recept
Appeltaartjes
Zoals in veel Nederlandse gezinnen, wordt ook in Zuid-Afrika appeltaart via oma's recept gemaakt. Creativiteit om het eens een keer anders te proberen, wordt niet verwacht en waarschijnlijk ook niet gewaardeerd. Oma wist immers als geen ander hoe je heerlijke, onvervalste, Hollandse appeltaart moet maken. Daar valt niet aan te tornen!
En dus nam ik het appeltaart-recept van mijn oma mee naar Zuid-Afrika om de gasten op mijn lodge te verblijden. Als dessert heb ik het weinig gebruikt, maar als tussendoortje, bij de high-tea of mee op een ochtend of middag safari was het een groot succes. Let wel even op dat als je - net als ik - kleine appeltaartjes wilt maken, je de baktijd aanzienlijk moet inkorten!
Ingrediënten
• Bloem 250 gram
• Witte suiker 80 gram
• Boter 150 gram
• Eieren 2
• Appels of peren: 2-3
• Rozijnen 1 hand
• Kaneel / Suiker
Bereiding
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden
Stap 2
Doe de bloem, suiker, boter (in kleine blokjes gesneden) en eieren in een kom.
Stap 3
Meng met de hand tot een glad deeg. Rol tot een bal en leg opzij.
Stap 4
Snijd de appels/peren in zeer kleine blokjes. Doe in een kom met rozijnen, kaneel en suiker (naar smaak toevoegen).
Stap 5
Vet de muffin vormpjes in met (vloeibare) boter of kookspray.
Stap 6
Leg het deeg rondom de binnenkant van elk kopje in de muffinvorm.
Stap 7
Vul met appel/peer-mengsel.
Stap 8
Leg kleine reepjes deeg op het appelmengsel.
Stap 9
Zet 20 minuten in de oven.