top of page
Recepten_Hoofdfoto.png
"Even the best cooking pot will not produce food."
Afrikaans gezegde

Elke Zuid-Afrikaner kan koken! Althans...als je het de Zuid-Afrikaners zelf vraagt natuurlijk. 'Koken' in de bush is 'braaien'. Oftewel: barbecueën. Kip, varkensvlees, steak en de meer 'exotische vleessoorten, zoals struisvogel, kudu, impala, nyala', wrattenzwijn en krokodil verschijnen allemaal vroeg of laat op het vuur. Als steak, worst of kebab. Elk stuk vlees krijgt speciale liefde en aandacht met een mysterieuze zelfgemaakte kruidenmix en een uitvoerige  - al net zo mysterieuze  - handleiding over hoe hoog het vuur moet, en hoe lang  het stuk vlees - en vooral ook waar - op het vuur moet.

Natuurlijk stond ook voor onze gasten op Wild Dogs Safari Lodge een onvervalste braai regelmatig op het menu. Zelf ben ik geen ster in het bereiden van vlees, dus dat liet ik over aan de Zuid-Afrikaanse 'specialisten', maar we boden onze gasten ook een keur aan andere gerechten, die ik graag met jullie deel. Alle recepten die je op deze pagina vindt, zijn meermaals voor onze lodge-gasten bereid.

Enkele recepten zijn van mijn goede vriendin en ervaren cateraar Penny Nunes, die samen met haar man Virgilio menig maal het management van de lodge van mij hebben overgenomen als ik in Nederland was. 

Eet smakelijk!

Waar heb je zin in?

Appeltaartjes

Appeltaartjes

Bunny Chow

Bunny Chow

Chocolade Pudding

Chocolade Pudding

Humus

Humus

Maïs Beignets

Maïs Beignets

Pompoen Soep

Pompoen Soep

Avocado Pasta

Avocado Pasta

Chakalaka

Chakalaka

Custard Delight

Custard Delight

Koeksisters

Koeksisters

Melktert

Melktert

Tonijnsalade

Tonijnsalade

Bobotie

Bobotie

Champignon Soep

Champignon Soep

Decontructed Banoffee

Decontructed Banoffee

Krokante fried chicken

Krokante fried chicken

Melktertjies

Melktertjies

Verse frietjes

Verse frietjes

Bolognese

Bolognese

Chocolade Mousse

Chocolade Mousse

Gevulde Pompoen

Gevulde Pompoen

Malva Pudding

Malva Pudding

Mielie Pap & Sous

Mielie Pap & Sous

Wild Stoofschotel

Wild Stoofschotel

bottom of page