Heerlijk en eenvoudig zomers recept
Avocado Pasta
Vegan
Een heerlijk en eenvoudig zomers recept. Door room te vervangen door amandelmelk en de juiste pasta (bereid zonder ei) te kiezen ook perfect voor veganisten.
In de directe omgeving van Hoedspruit vind je veel avocado, tomaten en citrus farms. Ondanks dat deze avocado pasta geen specifiek Zuid-Afrikaans gerecht is, waren de ingrediënten dat wel!
Maar, laten we eerlijk zijn, waar je groente en fruit ook vandaan komt, met een combinatie van avocado, tomaat en citroen is dit gerecht onweerstaanbaar en makkelijk om te toveren naar hoofdgerecht door wat kip (of vegetarische variant) toe te voegen. Eet smakelijk!
Ingrediënten
• 300 gram pasta
• 1 avocado
• 250 ml amandelmelk (of room)
• 1-2 eetlepels citroensap
• 2 tomaten in kleine blokjes gesneden
• Peper
Stap 1
Kook pasta
Stap 2
Avocado schoonmaken, in kleine blokjes snijden en gladstrijken met citroensap. Voeg peper toe om op smaak te brengen.
Stap 3
Doe de gepureerde avocado in een kleine pan op laag vuur en voeg 1 kopje amandelmelk toe.
Stap 4
Laat zachtjes pruttelen.
Stap 5
Snijd de tomaten in kleine blokjes en voeg ze toe aan de saus.
Stap 6
Giet de pasta af en voeg toe aan de saus.
Stap 7
Serveer op een klein bedje sla.