Comfort Food
Champignon Soep
Vegan
Ja, wat kan ik nou vertellen over deze champignonsoep. Niet veel, vrees ik. Het is gewoon een heerlijk recept. Niet specifiek Zuid-Afrikaans. Niet specifiek Nederlands, maar gewoon lekker. Een recept dat altijd complimenten heeft opgeleverd van mijn gasten op de lodge en een gerecht waar ik zelf gek op ben. Ik zou zeggen: probeer het eens en eet smakelijk!
Ingrediënten
• Champignons 600 gram
• Ui 1 groot
• Geplette Knoflook 1 eetlepel
• Verse gemengde kruiden
• 1,5 liter kippen- of groentebouillon
Bereiding
Stap 1.
Snijd champignons en ui fijn.
Stap 2.
Bereid 1,5 liter bouillon met kokend water en bouillonblokjes.
Stap 3.
Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
Stap 4.
Voeg uien, knoflook en champignons toe. Doe het deksel erop en kook zachtjes tot het zacht is.
Stap 5.
Schep 4 eetlepels champignons uit de pan en bewaar voor later.
Stap 6.
Giet de bouillon in de pan en breng op middelhoog vuur aan de kook, zet het vuur laag en laat 15 minuten sudderen.
Stap 7.
Voeg zout en peper toe en pureer met een staafmixer tot een gladde massa.
Stap 8.
Giet de room erbij, breng net weer aan de kook en zet het vuur uit.
Stap 9.
Schep de soep in kommen, garneer met de overgebleven champignons.