top of page
Chocolade Mousse

Een vegan dessert om van te smullen

Chocolade Mousse

Vegan

Het was 4 uur in de namiddag, toen drie Duitse gasten onverwacht langskwamen met het verzoek een paar nachten te blijven. Een moeder met haar twee kinderen van in de twintig waren enthousiaste, leuke reizigers en gelukkig hadden we nog een familiekamer vrij, dus geen probleem natuurlijk. Voordat ze naar de kamer vertrokken om zichzelf nog snel even op te knappen voor het diner, wilden ze nog snel even melden dat ze alledrie veganist waren. Het zweet brak me uit. Niet omdat ik vind dat mensen dierlijke producten moeten eten, maar omdat ik dus heel snel mijn kookplannen voor die avond en de daaropvolgende avonden moest aanpassen.


Met hulp van Google en mijn creativiteit is het gelukt drie dagen lang heerlijke veganistische recepten te ontwikkelen. Deze chocolade mousse was van al die recepten veruit het grootste succes. In de jaren daarna heb ik dit nog met regelmaat voor al mijn gasten gemaakt. Een echte aanrader. Eenvoudig te maken, gezond en geschikt voor iedereen! Eet smakelijk.


Ingrediënten

• 2 grote avocado's

• 3-4 eetlepels honing

• 1 theelepel vanille essence

• 50 gram cacaopoeder


Stap 1

Schil de avocado’s en snijd ze in blokjes.


Stap 2

Doe de avocado's in een kom en pureer tot een gladde massa.


Stap 3

Voeg honing, cacaopoeder en vanille-essence toe en meng opnieuw.


Stap 4

Schep het mengsel in kleine glaasjes.

Stap 5

Zet minimaal 1 uur voor serveren in de koelkast om goed op te laten stijven.


Stap 6

Serveer met klein toefje slagroom.


bottom of page