top of page
Chocolade Pudding

Self-saucing lekkernij

Chocolade Pudding

De chocolade mousse op de vorig pagina is gemaakt met avocado en dus geschikt voor veganisten. Deze heerlijke 'self-saucing' chocolade pudding is dat zeker niet. Maar potverdikkie wat is-ie lekker! Het water loopt me alleen al in de mond als ik de foto weer zie en de smaak automatisch opkomt in mijn mond. Een groot succes op de lodge bij zowel lokale als internationale gasten.


Bij dit nagerecht wist ik dat ik altijd minimaal 6 porties meer moest maken dan ik gasten had. Voor mezelf en het personeel, want tjongejonge wat is dit lekker! Dus ik kan niet anders dan dit overheerlijke recept ook met jullie te delen. Hier word je gelukkig van. Geloof me!


Ingrediënten

Pudding

• Melk 125 ml

• Ei 1

• Boter 80 gr

• Zelfrijzend bakmeel 125 gram

• Cacaopoeder 2 eetlepels

• Bruine suiker 100 gram


Saus

• Cacaopoeder 2 eetlepels

• Bruine suiker 150 gram

• Kokend water 300 ml

• Vanille-essence 1 theelepel


Stap 1.

Verwarm de oven voor op 170 graden en vet een grote ovenschaal met boter of kookspray.


Stap 2.

Smelt de boter en laat afkoelen.


Stap 3.

Meng melk, boter en ei en klop lichtjes door elkaar.


Stap 4.

Zeef bloem en cacao in een grote kom en roer de suiker erdoor.


Stap 5.

Voeg langzaam het melkmengsel toe aan het bloemmengsel. Klop tot een gladde massa.


Stap 6.

Schep het puddingmengsel in een witte schaal en strijk de bovenkant glad.


Stap 7.

Meng cacaopoeder en bruine suiker (voor saus) en strooi over de pudding.


Stap 8.

Giet langzaam kokend water (over de achterkant van een grote metalen lepel) om de pudding te bedekken.

Stap 9.

Plaats de schaal in de oven en bak gedurende 35-40 minuten. Pudding moet terugveren als je er zachtjes in het midden op drukt.


Stap 10.

Serveer warm met slagroom en/of bessen.


bottom of page