top of page
Custard Delight

Romige smaken en delicate texturen

Custard Delight

Typisch Zuid-Afrikaans? Ja en nee. Het recept op zichzelf vindt zijn oorsprong niet specifiek in Zuid-Afrika, dus nee. Daarentegen is alles wat custard of gecondenseerde melk bevat niet weg te denken uit de Zuid-Afrikaanse toetjes-keuken, dus ja. Het is een geliefd gerecht in Zuid-Afrikaanse gezinnen en wordt vaak geserveerd bij speciale gelegenheden en feesten.


Custard Delight is een verfijnd en verrukkelijk dessert dat perfect is voor liefhebbers van romige smaken en delicate texturen. De combinatie van zijdezachte custard, zoet fruit, gecondenseerde melk en knapperige koekjes maken het een hemelse traktatie voor elke zoetekauw.


De eenvoudige maar heerlijke ingrediënten van Custard Delight maken het een perfecte keuze om jezelf en je gasten te verwennen. Eet smakelijk!


Ingrediënten

• Tenniskoekjes 200 gram (of Maria biscuits)

• Boter 75 gr gesmolten

• Gecondenseerde melk 1 blik

• Citroensap

• Vanillevla 1 pak

• Enkele stukjes rood fruit (aardbei, druif)


Bereiding

Stap 1.

Plet de biscuits tot kleine kruimels.

Stap 2.

Smelt 75 gram boter in de magnetron en meng daarna door de verkruimelde koekjes.


Stap 3.

Zet opzij en laat afkoelen.


Stap 4.

Giet gecondenseerde melk in een kom en klop met kleine hoeveelheden citroensap. Zodra de gecondenseerde melk van textuur begint te veranderen, stop dan met het toevoegen van citroensap (proef om te zien of de juiste hoeveelheid is toegevoegd).


Stap 5.

Voeg in een klein glas een laag tenniskoekjes toe (aandrukken), vervolgens het gecondenseerde melkmengsel en vervolgens de custard.


Stap 6.

Herhaal de lagen.


Stap 7.

Zet minimaal 3 uur in de koelkast.


Stap 8.

Strooi er net voor het serveren wat rood fruit over en strooi er wat overgebleven tennisbiscuit crunch over.


bottom of page