top of page
Gevulde Portobello

Lekker en eenvoudig op de braai

Gevulde Portobello

Vegan

Portobello’s zijn de perfecte aanvulling op een Zuid-Afrikaanse braai: eenvoudig te bereiden, heerlijk sappig en ideaal voor vegetariërs én vleesliefhebbers. Door ze te vullen met een romige, kruidige mix krijgen ze een rijke smaak die het vuur van de braai alleen maar versterkt. Een recept dat gegarandeerd indruk zal maken!


PS: Heb je geen braai? Geen probleem! Deze portobello’s kunnen ook in de oven: 180 graden, 10-12 minuten.


Ingrediënten

  • 4 grote portobello-paddenstoelen

  • 2 eetlepels olijfolie

  • Worcestershire saus

  • 50 gram (vegan) feta, verkruimeld

  • Zout en peper naar smaak

  • 8 takjes tijm


Bereiding

Stap 1.

Maak de portobello’s schoon met een keukenpapiertje of borsteltje en verwijder voorzichtig de steeltjes.


Stap 2.

Druppel olijfolie in de paddestoelen en bestrooi met een beetje zout en peper.


Stap 3.

Voeg 2 tijmtakjes toe aan elke paddestoel en druppel voorzichtig een klein beetje Worcestershire saus over de tijm.


Stap 4.

Verkruimel de (vegan) feta en vul elke paddestoel rijkelijk.


Stap 5.

Leg de paddestoelen op (te) veel zware aluminiumfolie, zodat je zeker weet dat ze goed beschermd zijn, terwijl ze koken. Wikkel ze strak in en vouw de open uiteinden zo strak mogelijk op.


Stap 6.

Leg ze op het rooster boven het vuur en draai ze halverwege om tot ze aan beide kanten zacht zijn (test met een prikker).


Als je zeker weet dat ze (heel) goed in het aluminiumfolie zijn gewikkeld, kun je ze ook rechtstreeks in de kolen van de braai leggen.


Stap 8.

Haal de portobello’s van de braai en serveer direct – ze zijn het lekkerst wanneer ze nog warm en smeuïg zijn.


bottom of page