top of page
Humus

Favoriet bijgerecht

Humus

Vegan

De uitdrukking "daar kun je me 's nachts voor wakker maken" geldt zeker niet voor mij! Je moet mij 's nachts gewoon nooit wakker maken (behalve natuurlijk in een noodgeval). Maar..., als je het dan toch doet, zorg dan in ieder geval dat je wat humus bij je hebt! Dan heb ik een goede reden om niet boos te worden ;-)


Zonder grapjes: humus is (samen met falafel) een van mijn favoriete bijgerechten. In onze familie wordt dit ook al jaren gemaakt en ook dit recept nam ik dus uit Nederland mee naar de keuken van mijn lodge. Een bijgerecht dat regelmatig op het buffet stond, vanwege het steeds verder toenemende aantal vegetarische en veganistische gasten. Natuurlijk het allerlekkerst met wat warm platbrood, tomaat en komkommer bij het ontbijt of bij de borrel. Met dit humusrecept sla je de plank nooit mis!


Ingrediënten

• 400 gram kikkererwten

• 100 ml citroensap

• 150 ml olijfolie

• 125 g tahini

• 1,5 theelepel gemalen koriander

• 5 kardemompeulen


Stap 1

Giet het blik kikkererwten af, bewaar het water.


Stap 2

Doe het citroensap, de olijfolie, de tahini, de gemalen koriander en de geplette zaden van de kardemompeulen in een keukenmachine.


Stap 3

Mix tot een gladde massa – voeg een scheutje kikkererwtenwater toe als het er wat droog uitziet.


Stap 4

Voeg naar smaak meer olie en citroensap toe.


bottom of page