Huisgemaakte KFC
Krokante fried chicken
Dit lijkt op het eerste gezicht geen typisch Zuid-Afrikaans recept, maar laat me je vertellen dat kip niet weg te denken is uit de keuken van de lokale bevolking! Kip is relatief betaalbaar en is, naast dierlijke ingewanden, het meest gegeten vlees.
Niet voor niets is Kentucky Fried Chicken de grootste en meest populaire fastfood keten van het land. Gefrituurde kip is dan ook een ware traktatie! Wat in de keuken van mijn lodge ooit begon als feestmaal voor mijn personeel, groeide uit tot een vast onderdeel van het buffet van de gasten. Want laten we eerlijk zijn: waar je ook vandaan komt, een heerlijk gefrituurd stukje kip is onweerstaanbaar. Eet smakelijk!
Ingrediënten
• Kipfilet 1 per persoon
• Eieren 2-3
• Cornflakes ½ Ziplock-zakje
• Bloem 60 gram
• Zout 1 theelepel
• Zwarte peper ½ theelepel
• Witte peper ½ theelepel
• Cayennepeper ½ theelepel
• Knoflookpoeder ¼ theelepel
• Gemengde kruiden ½ theelepel
Stap 1.
Meng alle droge ingrediënten (behalve kip & eieren) in een kom.
Stap 2.
Klop eieren met garde in een aparte kom
Stap 3.
Bedek de kip met huishoudfolie en klop deze dun met een deegroller.
Stap 4.
Doop de geplette kip in het eimengsel en schud het overtollige ei eraf. Doe dan in een kom met cornflakes mix en bedek beide kanten. Druk stevig aan.
Stap 5.
Verwarm de frituurpan (of olie in een grote pan) voor op 190 graden.
Stap 6.
Bak de kip 4-6 minuten. Houd het in de gaten: bruin, maar niet verbrand!
Stap 7.
Leg de kip uit de olie even op keukenpapier om overtollig vet op te nemen.
Stap 8.
Breng op smaak met peper/zout en serveer met sausje naar keuze.