Voorgerecht of borrelhap
Maïs Beignets
Vegan
Op de lodge was dit het perfecte voorgerecht of borrelhapje. Alhoewel ik de eerste keer dat ik er van hoorde zo mijn twijfels had.
Het recept dat ik van een van de personeelsleden ontving, heb ik nog wat aangepast en - alhoewel dit een vegetarisch gerechtje is - vond het ook gretig aftrek bij de vleesetende gasten én bij mijzelf en het personeel ;-)
Overigens is het ook eenvoudig als hoofdgerecht te serveren. Met wat rijst en een frisse salade. Eet smakelijk!
Ingrediënten
• Cakemeel 125 gram
• Cayennepeper ½ - 1 theelepel
• Maïs 1 blik
• Eieren 3
• Frituurolie
• Melk 30ml
• Ui 1
• Zelfrijzend bakmeel 1 theelepel
Stap 1.
Snijd de ui fijn en doe deze in een grote metalen kom met (uitgelekte) maïs.
Stap 2.
Klop eieren met melk.
Stap 3.
Voeg toe aan de kom met ui/maïs. Breng op smaak met peper & zout.
Stap 4.
Zeef het zelfrijzend bak- en cakemeel samen met de cayennepeper.
Stap 5.
Maïsmengsel toevoegen.
Stap 6.
Verhit olie in wokpan (check hitte met klein stukje beslag)
Stap 7.
Schep het beslag in olie. Bak aan beide kanten even bruin en krokant.
Stap 8.
Plaats op keukenpapier.
Stap 9.
Serveer op een bedje van fijne schattige ijsbergsla met sweet chilli & aioli.