Klassiek Zuid-Afrikaans dessert
Malva Pudding
Melktert en Malva Pudding zijn zonder twijfel de meest Zuid-Afrikaanse toetjes. Als je zoals ik een lodge in Zuid-Afrika runt, waar veel internationale gasten komen, mogen deze twee dus zeker niet ontbreken!
Omdat ik op mijn lodge daarnaast ook veel nationale gasten kreeg, nam de druk op mijn schouders toe. Internationale gasten mogen dan niet precies weten hoe het hoort te smaken, maar de Zuid-Afrikaners zelf staan in de startblokken om jou als Europese vrouw van hun (al dan niet opbouwende) kritiek te voorzien. Het is hun malva pudding, dus dat recht hebben ze.
Tot mijn grote opluchting en met gepaste trots, heeft mijn malva pudding de Zuid-Afrikaanse test doorstaan! Dus, als je een echt onvervalst Zuid-Afrikaans dessert wilt serveren, kun je met een gerust hart dit recept als basis gebruiken. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Pudding
• Abrikozenjam 1 eetlepel
• Baksoda 1 theelepel
• Boter 2 eetlepels
• Cakemeel 125 gram
• Ei 1
• Melk 250 milliliter
• Zout snufje
• Suiker 100 gram
• Azijn 1 eetlepel
Vanillesaus
• Boter 125 gr
• Room 190 ml
• Suiker 150 gram
• Vanille-essence 1 theelepel
• Warm water 60 ml
Bereiding
Pudding
Stap 1.
Klop boter en suiker samen tot een crème.
Stap 2.
Voeg het ei toe en klop tot het licht en luchtig is.
Stap 3.
Klop de abrikozenjam erdoor
Stap 4.
Los natriumbicarbonaat op in melk
Stap 5.
Voeg vervolgens afwisselend met gezeefde bloem en zout toe aan het geroomde mengsel.
Stap 6.
Roer de azijn erdoor.
Stap 7.
Giet het mengsel in de schaal, dek af met aluminiumfolie en bak 50-60 minuten op 180 graden.
Stap 8.
Serveer met banketbakkersroom, vanilleroom, verse room of ijs
Vanille Saus
Stap 1.
Breng boter, suiker en water onder voortdurend roeren 2 minuten aan de kook.
Haal dan van het vuur.
Stap 2.
Klop room en vanille-essence erdoor.
Stap 3.
Bij voorkeur over hot pudding gieten.