
Zuid-Afrikaanser wordt het niet
Melktert

Melktert betekent letterlijk melktaart en is een van de meest geliefde en iconische desserts uit de Zuid-Afrikaanse keuken. Deze heerlijke taart is een favoriet onder liefhebbers van zoete lekkernijen. En geloof mij: Zuid-Afrikaners houden van zoet!
De taart heeft een romige vulling van vanillecustard, gegoten in een krokante korst van zoet deeg, en wordt vaak bestrooid met een vleugje kaneel, voor een heerlijk aroma en extra smaak. Dit recept heb ik na veel smeken gekregen van een Zuid-Afrikaanse familie bij wie het al generaties lang op deze wijze werd gemaakt. Mijn dank was groot en het resultaat heerlijk! Zelfs mijn Zuid-Afrikaanse gasten, voor wie melktert een traktatie is die vaak wordt geserveerd bij speciale gelegenheden, feestdagen en familiebijeenkomsten, likten er hun vingers bij af. Ik weet zeker dat jij dat ook gaat doen. Eet smakelijk!
Ingrediënten
Taartschaal (of koop er een of gebruik je eigen favoriete recept)
• 125 g boter
• 1/2 kopje basterdsuiker
• 1 ei, kamertemperatuur
• 2 tl bakpoeder, gezeefd
• 2 kopjes bloem, gezeefd