top of page
Pompoen Soep

Geliefd voorgerecht

Pompoen Soep

Vegan

Op veel plekken in de wereld is pompoensoep een bekend gerecht. Zo ook in Zuid-Afrika. Makkelijk te maken en bij mij op de lodge een geliefd voorgerecht.


Voor veel liefhebbers geldt voor pompoensoep 'hoe dikker, hoe beter'. Zelf houd ik wat van een wat dunnere variant. Het ligt er natuurlijk aan hoeveel water je hebt gebruik, maar is de soep naar jouw smaak wat te dik, nadat je deze hebt gepureerd, voeg dan gewoon nog wat water of bouillon toe. Kind kan de was doen ;-)


Op zichzelf al lekker, maar als je er wat speciaals van wilt maken, gooi er - als de soep al in de kom zit - nog wat garneren op, zoals wat verkruimelde feta, kleine stukjes bacon en/of kruiden als peterselie. Een sierlijke cirkel met wat room misstaat ook zeker niet. Eet smakelijk!


Ingrediënten

• 1 grote flessenpompoen

• 1 grote aardappel

• 1 Ui

• Griekse yoghurt (naturel)

• Peper, zout en kruiden


Bereiding

Stap 1.

Schil de pompoen, aardappel en ui en snij in stukjes.


Stap 2.

Doe alles in een grote pan met water en kook 20-30 minuten.


Stap 3.

Zodra alles gaar is, met een staafmixer mengen tot een gladde massa in de pan.


Stap 4.

Voeg naar wens peper, zout, kruiden en specerijen toe.


Stap 5.

Serveer met een lepel pure (Griekse) yoghurt die door de soep is geroerd.


bottom of page