Van Amsterdam naar de wildernis van Zuid-Afrika
Tonijnsalade
Nog zo'n recept dat ik vanuit Nederland meeneem. Een tonijnsalade die ik als basis gebruikte voor de Tuna Melt die ik op mijn lunchmenu had staan van mijn Amsterdamse koffiezaken (die ik bezat voordat ik naar Zuid-Afrika vertrok). Deze Tuna Melt was zo populair dat ik het recept ook in de wildernis van Zuid-Afrika wilde testen en het resultaat was een groot succes.
Het werd een vast gerecht op het buffet, maar ook bij diners als voorgerecht enthousiast ontvangen. Geen culinaire hoogstandjes, maar heerlijk fris, makkelijk te maken en lekker.
Tip: beleg een panini met deze tonijnsalade en leg zowel onder als bovenop deze saladen een paar flinke plakken kaas. Grill de belegde panini in je tosti-ijzer of in de oven en je hebt een heerlijke Tuna Melt, die je het beste kunt serveren met wat tomatenketchup. Eet smakelijk!
Ingrediënten
• Tonijn 1 blik
• Rode ui (klein, zeer fijn gesneden)
• Augurken 2-3, heel fijn gesneden
• Mayonaise
• Tomatensaus & mosterd
• Komkommer
• Klein stukje wortel
• Zout, peper, knoflook, kruiden naar wens
Bereiding
Stap 1.
Open blik tonijn in een kom.
Stap 2.
Voeg fijngesneden ui en augurken toe
Stap 3.
Voeg een eetlepel mosterd-tomatensaus toe
Stap 4.
Voeg naar smaak peper, zout, snufje knoflook & kruiden toe.
Stap 5.
Roer de mayonaise er lepel voor lepel door tot de textuur glad is
Stap 6.
Snijd de komkommer in stukjes van 2-3 cm. Hol ze uit.
Stap 7.
Doe tonijnsalade in elk stuk uitgeholde komkommer.
Stap 8.
Serveer op elk bord 2 (ongelijke) stukjes komkommer op een bedje van mayonaise
Stap 9.
Rasp een klein stukje wortel en leg op een bord als decoratie.