Het succes zit in de details
Verse frietjes
Het is bijna grappig een recept te delen van verse frietjes en echt Zuid-Afrikaans is het zeker niet. Toch kreeg ik veel (internationale) kinderen op de lodge, die reuzeblij waren met een heerlijke bak friet. En niet alleen voor de kinderen, maar ook voor de ouders een onmisbaar gerecht op elk buffet.
En ondanks dat het zo eenvoudig lijkt, deel ik ons recept hier toch met jullie. Het succes zit in de details ;-) Eet smakelijk!
Ingrediënten
• 1 grote aardappel per persoon
• Frituurolie
• Zout en kruiden naar wens
Bereiding
Stap 1.
Aardappelen schillen en in de lengte in plakken van 1 cm snijden.
Stap 2.
Snijd elke plak in vrij dikke snippers en spoel ze goed af onder koud water.
Stap 3.
Week in een kom met vers water in een koude kamer. Minimaal 3 uur.
Stap 4.
Dep de aardappel droog op keukenpapier.
Stap 5.
Verhit friteuse tot 130 graden. Bak 3-4 handjes frites in olie en roer voorzichtig. Bak gedurende 7-10 minuten. Doorgekookt maar niet bruin.
Stap 6.
Leg aardappelen uit olie op keukenpapier.
In dit stadium (wanneer de frites droog zijn) kunnen de frites in de vriezer worden gelegd voor later gebruik. Wanneer klaar om te serveren:
Stap 7.
Verhit friteuse tot 190 graden. Bak de friet 4-5 minuten. Tot krokant en goudbruin.
Stap 8.
Leg frites uit de friteuse op keukenpapier om overtollig vet op te nemen.
Stap 9.
Doe in een kom of serveerschaal. Bestrooi en meng met zout.